Pályán kívül

A románokat is zárt kapus meccs fenyegeti

Román-magyar (Román-magyar)
Román-magyar (Román-magyar)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a magyar szurkolók miatt - írja a Ziare.com.

A múlt pénteki román-magyar világbajnoki-selejtező 3-0-s hazai sikerrel zárult. A meccs előtt és után sajnos sokat kellett a magyar szurkolókról írni, hiszen péntek délután összecsaptak a csendőrökkel Bukarest belvárosában, törtek-zúztak, majd a stadionon belül is balhé tört ki.

Azonban a hazai szurkolók is “kitettek magukért”: a kezdésnél kifütyülték a magyar himnuszt, a találkozó alatt pedig “idegengyűlölő tartalmú jelszavakhoz folyamodtak”, írja Mike Foster, a találkozóra kiküldött angol megfigyelő.


Kérdés, hogy dönt a FIFA
Fotó: MTI

Hozzátette azt is, hogy két román szurkolói csoport összeverekedett a stadionban. Ezt a jelentést Foster elküldte a FIFA-nak, hogy kivizsgálják az esetet.

A lap szerint nagy az esély arra, hogy a nemzetközi szövetség emiatt zárt kapus büntetéssel súlytja a román válogatottot Észtország ellen.

Korábban szintén a FIFA-hoz fordult a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által létrehozott háromszéki Mikó Imre Jogvédő Szolgálat, hogy felhívja a figyelmet a selejtezőn történt újabb magyarellenes megnyilvánulásokra, mivel egyszer már megbüntették a románokat: a hollandok elleni meccsen a szurkolók magyarellenes transzparenst feszítettek ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik