Foci

Neymart a brazil válogatottba!

Pelétől kezdve Romarión át Zicóig mindenki a világbajnoki keretbe követeli a Santos fiatal tehetségét, a 18 éves Neymart.

“Minden brazilnak az az álma, hogy a válogatottban szerepeljen. Jólesik, hogy ilyen sokan akarnak a nemzeti csapatban látni, és természetesen azért küzdük, hogy dolgozom, hogy helyen legyen a válogatottban” – mondta a ehetség, aki 19 góljával jelenleg a Santos legeredményesebb játékosa, a Guarani elleni, 8-1-re megnyert brazil kupameccsen nem kevesebb mint öt gólt szerezett.

A helyi újságok és korábbi ászok – Pelétől kezdve Romarión át Zicóig – a világbajnoki keretbe követelik 173 centiméter magas, villámléptű és techinlás támadót. “Valamikor jönni fog az a meghívó, és ez csak idő kérdése” – magyarázta a csapattárs, Marquinhos, a Santos középpályása.

Neymart – akit egyszerre emlegetnek új Messiként és új Robinhóként – egyébként több neves európai csapatnál is figyelik, az angol Chelsea, a Manchester United és City és az Arsenal is szemet vetett rá, a spanyol Real Madrid viszont ennél tovább ment, jelezte, tárgyalni szeretne az ifjú titán leigazolásáról. A brazil klub elnöke azonban hallani sem akar az eladásáról, legalábbis a közeljövőben, ugyanakkor maga a játékos sem sürgeti az európai karrierjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik