Nagyvilág

Repülőgépen, a levegőben esküdött egy indiai pár, hogy kijátsszák a Covid-szabályokat

A járványügyi tiltásokat kijátszva házasodott össze egy indiai jegyespár a BBC beszámolója szerint: a pár repülőgépet bérelt, melynek utasait a több mint százhatvan fős násznép tette ki. A repülő Tamil Naduból szállt fel, ahol jelenleg legfeljebb ötven fő vehet részt egy esküvőn, ám repülőre többen is felszállhatnak, ezt használta ki a pár.

India repülésügyi hatósága vizsgálja az esetet, de a Times of India úgy tudja, hogy a repülő személyzetét az eset óts szabadságra küldték. A társaság, amelyhez a gép tartozott, azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ők sem tudták, mit tervez a jegyespár: a gépet egy utazási iroda foglalta le egy esküvő utáni utazásra, arról, hogy maga a szertartás is a gépen lesz, szó sem volt. A repülőtársaság elmondása szerint tájékoztatta az ügyfelet, hogy mik a hatályos járványügyi szabályok, és hogy semmilyen aktivitásra nem kerülhet sor a járaton. Az esküvőről ennek ellenére Twitterre kerültek fel felvételek.

Indiában jelenleg a koronavírus második vírushullám brutális pusztítása zajlik, legalább háromszázezer ember meghalt, de mivel sok haláleset nem kórházakban történik, és az áldozatok holttestét a családok, akik nem engedhetik meg a hivatalos temetést, maguk égetik el, vagy a Gangeszbe temetik, az áldozatok valós száma ennél jóval magasabb lehet. A kórházak és a krematóriumok hetek óta teljes kapacitáson működnek, de így sem bírják a nyomást, több kórházban kifogyott az oxigén, a járvány áldozatait pedig a nyílt utcán kénytelenek elhamvasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik