Élet-Stílus

Évek óta terrorizál egy hattyú egy lakóközösséget Angliában

Wendy Howard / BBC News
Wendy Howard / BBC News
Öt éve keseríti meg egy környék életét egy hattyú az angliai Northamptonban. A madár a csőrével a bejárati ajtókon kopogtat, vagy a levélbedobó nyílások ajtaját csapkodja, alkalmanként akár három órán át – írja a Fox News.

Senki sem tudja pontosan, hogy miért viselkedik a hattyú agresszívan. Stephen Legg, egy helyi lakos azt mondja, a madár hét-nyolc évvel ezelőtt költözött a közelbe a párjával, de csak öt éve kezdett el az ő ajtaján is zajongani.  A férfi hozzátette: a madár nem okoz semmilyen kárt, csak nagyon idegesítő. Van, hogy néhány percig tart csak a lármázás, de előfordul, hogy órákon át.

Legg azt mondja, soha sem adott enni a hattyúnak, ezért nem érti, miért megy vissza folyton a madár a házához. Próbált már mindenféle madárriasztót felállítani a kertjében, de eddig nem járt sikerrel. Egyszer beburkolta az egész ajtót, akkor viszont a postás nem kézbesítette neki a leveleit.

A BBC közzétette egy Wendy Howard nevű környékbeli nő videóját a hattyúról. A brit hírportál azt írja, a madár valószínűleg a területét próbálja védelmezni, vagy élelemhez próbál jutni.

A madár órákon át képes az ajtókon kopogtatni, vagy a levélbedobó ajtaját csapkodni. Az RSPB nevű állatvédő szervezet azt tanácsolja az embereknek, akiket a hattyú zaklat, hogy próbálják meg az élőhelye, a víz közelében etetni a madarat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik