Élet-Stílus

Esküvőszervezési ötletek Orbán Viktornak

Baj lehet egy, a YouTube-ra felkerülő esküvői videóból? Beférnek-e az újságírók a vendégseregbe? A cowboyszerkó is jól áll a nászapának? Így adták férjhez lányukat a magyar kormányfő külföldi politikustársai.

Esküvőre készül az Orbán család, a miniszterelnök legidősebb lánya, a 24 éves Ráhel ugyanis férjhez megy. A magyar kormányfő több, külföldi (ex)kollégája már túl van lánya kiházasításán, így hasznos esküvőszervezési tanácsokkal szolgálhatnának a magyar miniszterelnök számára.

Lássuk!

Apa-lánya tánc

Amikor 2008-ban George Bush férjhez adta lányát, az amerikai elnök Jennával Joe Cocker: „You Are So Beautiful” című dalát választotta a hagyományos apa-lánya tánc zenei aláfestésének.

Sztárvendégek

Bill Clinton lányának, Chelsea-nek az esküvője csak úgy dúskált a celeb vendégekben. Olyan hírességek is ott voltak, amikor az elnök lánya kimondta a boldogító igent Marc Mezvinskynek, mint például az amerikai színésznő Mary Steenburgen, a Cheers című sorozat egykori sztárja, Ted Danson, Amerika legsikeresebb divattervezői közül Steve Madden és Vera Wang, az ausztrál színész Hugh Jackman, valamint a profi kosaras Kobe Bryant.

Fotó: AFP / Stan Honda

Richard M. Nixon a „sajtómunkásokról” sem feledkezett meg: lánya esküvőjére 600 újságírót is meghívott.

Bár lánya nagy napja volt, Salva Kiir, a dél-szudáni elnök mégis az egész kabinetet meghívta gyermeke esküvői ceremóniájára 2011 októberében. Csak úgy tolongtak a dél-szudáni miniszterek, egykori és jelenlegi vezető politikusok, akiknek a számát több százra taksálták.

Menyasszonyi ruha

Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök lánya, Jevgenyija 2005-ben egy hosszú, fehér Louis Vuitton-ruhában állt oltár elé egy angol zenésszel. (A házasságuk azonban nem bizonyult hosszú életűnek: 2009-ben már el is vált Sean Carrtól.) Az USA alelnökének, Joe Bidennek a lánya, Ashley pedig egy Vera Wang által tervezett menyasszonyi ruhában mondta ki az igent, akárcsak két évvel korábban Chelsea Clinton.

Fotó: AFP / Sergei Supinsky

Esküvői torta

Richard Nixon lánya, Patricia 1971-es esküvőjét egy 160 kilós, több mint 2 méteres, 400 tojásból készült, fehér színű, citromos torta uralta.

Helyszín

Jean Sarkozy, a francia elnök középső fia 2008-ban a Párizs nyugati elővárosában lévő, Neuilly-sur-Seine-i városházán kelt egybe kedvesével, Jessica Sebaoun Darty-val. A helyszínválasztás jelképes volt, hiszen innen indult el a volt köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy politikai karrierje.

A menyasszony apjának öltözéke

Az idősebb George W. Bush – aki még ma is előszeretettel hord viccesebbnél viccesebb zoknikat – amikor 1992-ben másodszor adta férjhez lányát, Dorothyt, először úgy döntött, hogy egy kék zakót vesz fel, ám végül drasztikusan változtatott öltözékén: kék hajszálcsíkokkal díszített fehér nadrágot, egy fehér cowboyinget és egy tengerészkék blézert választott, a nyakkendőt pedig az egyik inasától kérte kölcsön.

Esküvői videó

Emomali Rakmon, a tádzsik köztárssági elnök felhőtlenül mulatott fia esküvőjén, igaz, elég kapatos állapotban. Az elnök részeg videója – amelyen táncol és énekel – a YouTube-on kötött ki 2013. május 18-án (bár az esküvő 2007-ben volt), ezt azonban nem hagyhatta szó nélkül az ország politikai vezetése, így Tádzsikisztánban leblokkolták a népszerű videomegosztó oldalt.

Sztárfellépő

A kazah elnök, Nurszultan Nazarbajev unokájának az idei augusztusi esküvőjén a Britain’s Got Talentet megnyerő magyar tánccsoport, az Attraction lesz a fő produkció.

Lagzi

Ma Ying-jeou, a tajvani elnök a lányának, Ma Wei-chungnak az esküvői vacsoráját a tajpeji Grand Hotelbe szervezte, és 8 asztalnál bonyolították le.

Költségek

Andhra Pradesh indiai közlekedési miniszter a lányának, Anushának egy „bazi nagy indiai lagzit” tartott, amelynek a költsége 10 millió indiai rúpiára, átszámítva mintegy 37 millió forintra rúgott. Nem csoda, hiszen körülbelül 800 vendég kapott rá meghívást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik