Élet-Stílus

Száz éve ünnepeljük a nőt! (X)

A férfiak 1913 óta kedveskednek a nőknek március 8-án valamilyen aprósággal.

Palackba zárt gyümölcs, csokiba zárt virág – ha egy jó ötlet kell Nőnapra

Idén ünnepli a Nemzetközi Nőnap századik születésnapját Magyarországon. 1913 óta melengetik az erősebb nem képviselői nők millióinak szívét minden év március 8-án egy szál virággal, figyelmességgel, egy igazi mosollyal. A nők szeretnek virágot kapni – ez tény. Viszont a férfiak számára jó hír lehet, hogy a virágárusnál való sorbanállás elkerülhető kreatív ajándékokkal, melyek a család összes tagjának társai lehetnek egy meghitt estén.

A magyar Mokos pincészet gyümölcsborai bár kizárólag a felnőtt korosztály számára ajánlottak, friss gyümölcs ízük és illatuk bearanyozhatja a fogyasztók estélyét, új élménnyel gazdagítva a borospoharat és az ízlelőbimbókat. A megszokott zamatok helyett kóstoljunk bele egy cseresznye, vagy éppen egy kajszibarack borba, hogy kicsit felidézzük a nyári esték hangulatát. Ám a gyümölcsökből nem csak a borba jutott, hanem mellette csokiba is.

A chocoMe kézműves édességek a legkülönfélébb ízesítéssel várják gazdájukat, kiknek igazi kihívás lesz feláldozni az igazán mutatós és étvágygerjesztő táblát. A pisztácia, mandula, málna, és feketribizli mellett kandírozott ibolyaszirmok és rózsa (természetesen tövis nélkül) gondoskodnak egy igazi ízorgiáról, és egy emlékezetes ajándékról. Legyen étcsoki vagy fehércsoki, a bor pedig szilva vagy őszibarack, a nincsotletem.hu gondoskodik arról, hogy az idei Nőnapon is érezzék a nők, hogy szeretve vannak.

Uraim, mutassák meg milyen jó ízlésük van!

Mesés megtisztulás török módra!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy próféta, akit Mohamednek hívtak. Mohamed azt tartotta, hogy a rendszeres tisztálkodás javítja a nemzőképességet, – ugye, régóta tudjuk, hogy a szappan és a víz csodákra képes – és mivel szerette volna, ha minél több híve van, így megparancsolta nekik, hogy minden héten legalább egyszer menjenek el fürdőbe és tisztálkodjanak meg alaposan.

Élt egykor egy török pasa is, Arnaut pasa, aki emeltetett Egerben egy gyönyörű, arany kupolás fürdőt, ahol a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. Ez a csodás fürdő – többszöri felújítást követően – még mindig áll és egész évben tárt kapukkal várja a vendégeket. A Török Fürdőt mindazon szépülni, gyógyulni és relaxálni vágyó látogatók számára tartjuk fenn, akik többet szeretnének megtudni a török hagyományokról , és török emlékek közé rejtőzve, a kellemes gyógyvízben elmerülve óhajtják maguk mögött hagyni néhány órára a hétköznapok szürkeségét.

Március 4-től 8-ig nőnapi luxus kényeztetéssel várjuk a hölgyeket a Török Fürdőben! Puhulás az illatos gőzben, hamambéli peelingezés igazi török dörzskesztyűvel;  rózsaszappanos masszázs kőágyon és rózsavizes leöntés, végül lazítás egy mesés, valódi török rózsatea mellett a pihenőben. Ezeket nyújtja legújabb luxusmasszázsunk, a Gül Baba Rózsakertje. Luxus masszázsunk rövidített változatát március 4-től 8-ig belépőjeggyel együtt 3.900 Ft-ért kínáljuk a hölgyeknek!  Az urak számára pedig erőteljes, olivaolajos szappan habjával végzett hamam masszázsunkat ajánljuk.

Még több információt ide kattintva talál: www.egertermal.hu

Nőknek szeretettel

Elcsépelt lehet, de bizony sok férfitársammal karöltve nekem is nagy fejtörést okoz, ha felteszik a kérdést: „Mi kell a Nőnek?” A nagybetűs Nőnek, aki a hétköznapokban ugyanúgy kiveszi a részét a munkából, hétvégén a konyhában tüsténkedik, elvégzi a házimunkát, gyereket nevel, s folytathatnám a sort azokkal a véget nem érő tevékenységekkel, melyek nap mint nap rutinszerűnek tűnnek az én szememben, de megoldhatatlan problémává növik ki magukat abban a pillanatban, ha csak egy részét nekem kell elvégezni. Így Nőnap közeledtével a bizonyos kérdés aktualitása egyre égetőbbé vált, s miután ötlettáram kimerült egy csokor virág vásárlásában, úgy gondoltam, ideje a tettek mezejére lépni, hogy megmutassam, a nap, melyet ezen csodás teremtményeknek szántak, valami egészen más is lehet. Szerencsémre környezetemben erősen jelen vannak az ellenkező nem képviselői, így kaptam is az alkalmon, hogy megkérdezzem, mi az, amire Ők igazán vágynak. Persze özönlöttek a válaszok kimeríthetetlenül, s miközben bőszen jegyzeteltem, lassan körvonalazódott bennem a kép, mely a tökéletes ajándékhoz kell. Kedves férfitársaim, fogjanak papírt, tollat s jegyzeteljenek velem!

Ami kell a Nőnek:

–         egy szép szál vagy csokor virág, ami mindig nyerő

–          szépségápolás termékbe vagy szolgáltatásba csomagolva

–          romantikus meglepetés, mint egy finom vacsora meghitt hangulatban

–          egészséges és kényeztető program, pl. elmerülni és wellnessezni egy fürdőben

–          praktikus megoldás: egy hétvége, amikor igazán nyugodtan lehet pihenni, míg a gyerekek animációs programokon játszanak és még csak vásárolni vagy főzni sem kell!

Mit szólnának, ha azt mondanám, hogy komplex ajándékként megvehetik ezt mind egyben? Nem kell mást tenni, mint foglalni egy szobát a Balaton déli partján, a Hotel Wellamarin****-ban, ahol a szálloda „Nőknek szeretettel” ajánlatában, egy csokorban megtalálható minden, ami a Nőnek kell!

Ide kattintva még több információt talál: www.wellamarin.hu

Mert megérdemeljük

Van az évben egy nap, amikor minket, nőket ünnepelnek, (És persze a női egyenjogúságot!) így a legszebb az lenne, ha ezt most a kedves férfiak, férjek, „Zurak” olvasnák.

De mivel az olvasók nagytöbbsége mégiscsak nő, így most – nem túl elegáns módon – hozzájuk is szólunk, és adunk pár apró tippet Nőnapra, ami így-vagy úgy talán mégis eljut majd a férfiakhoz.

Van ugye a jól bevált kombó, a virág-csoki páros. Szeretjük, mert jól esik, ha gondolnak ránk, és nyilván finom is.(A karácsonyról megmaradt konyakos meggyet nem ér felhasználni!)

Emlékezetes lehet egy jól eltalált illat is. Lehet a már meglévő kedvenccel kedveskedni, vagy akár itt az alkalom egy újdonság kipróbálásához is. Ha igazán jól ismerjük a szeretett nőt , nem okozhat gondot kitalálni, mi áll legközelebb a lelkéhez. A könnyed, virágos-gyömölcsös illatok, vagy éppen a orientális-virágos, vagy a bujább orientális-fás illatok.

Ha az illatot túl kockázatosnak érezzük, és egyébként is csak úgy dőlnek ki a parfümös üvegcsék a fürdőszobából, lepjük meg az ünnepeltet, egy-egy nőknek szóló, igényesebb és ötletesebb ajándékcsomaggal.

Szeretjük például a Nivea csomagját, mert bőven dúskálhatunk a jóban, hat-féle terméket tartalmaz a csomag, csakis a legjobb termékekből összeválogatva. Helyes a csomagolás, és nem ciki a tartalom. Sőt.

Ajándékcsomagokból egyébként sincs hiány, árban, márkában egyaránt széles a választék, és már nem csak karácsonykor juthatunk hozzá ezekhez a csomagokhoz, hanem az év többi napján is. A virág mellé egy apró, nem hivalkodó (vagy hivalkodó, kinek mire van igénye), de mégis szerethető gyűrű, karkötő vagy fülbevaló is passzolhat, valami apróság, amire jó ránézni, és öröm hordani. (És amiről eszünkbe jut a jól ismert mondat, miszerint:…mert nőnek lenni jó! )

Reméljük tudtunk egy kicsit segíteni, de mivel az ajánló továbbra is a férfiaknak szólna ötletadó gyanánt, érdemes ezt a cikket kinyomtatni, és „véletlenül” szem előtt hagyni, hátha teljesül a kívánság… Boldog Nőnapot minden kedves női olvasónknak!

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik