Pályán kívül

Megvédte címét a United: idén is a legértékesebbek

old trafford (old trafford, )
old trafford (old trafford, )

Az amerikai Forbes magazin elkészítette a legértékesebb sportklubokat rangsoroló listáját: az élen 2011-hez hasonlóan ezúttal is a Manchester United végzett.

A 19-szeres angol bajnok Manchester United értékét 2,23 milliárd dollárra becsülte a magazin, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök az előző szezonban a Bajnokok Ligájában nem kis meglepetésre a csoportból sem jutottak tovább, a bajnokságban a városi rivális mögött végeztek a második helyen. A spanyol bajnok Real Madrid 1,88 milliárd dolláros értékével lett ezüstérmes.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokától egészen a hetedik helyig az amerikaifutball- (NFL) és baseball- (MLB) ligák képviselőit találjuk: a harmadik helyen holtversenyben a New York Yankees (MLB) és a szebb napokat is látott Dallas Cowboys (NFL) végzett (ez utóbbi korábban ötször nyerte meg a Super Bowlt), 1,85 milliárdos értékekkel.

Az idei bajnoki nagydöntőt elveszítő New England Patriots lett a hetedik, míg a Vince Lombardi trófeát magasba emelő New York Giants a kilencedik. A két NFL-klub közé nyolcadikként az idén „csak” a spanyol Király Kupát megnyerő Barcelona ékelődött be. Tizedikként az angol bajnokságban nagyot hajrázó Arsenal végzett.

Az ötvenes listán egyébként óriási fölényben vannak az NFL-klubok, mind a 32 egyesület felkerült. A Forma-1 legértékesebb csapataként a Ferrarit a tizenötödik pozícióban találjuk. A legjobb kosárcsapatként pedig a Los Angeles Lakers zárt: a 32. helyen szerénykednek Bryanték.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea a 45.lett, míg az angol bajnokságot megnyerő Manchester City nem került be a legjobb ötvenbe.

A legértékesebb sportklubok a Forbes magazin szerint

1. Manchester United (Football) – 2,23 milliárd dollár
2. Real Madrid (Football) 1,88 milliárd
3. New York Yankees (MLB) 1,85 milliárd
3. Dallas Cowboys (NFL) 1,85 milliárd
5. Washington Redskins (NFL) 1,56 milliárd
6. Los Angeles Dodgers (MLB) 1,40 milliárd
7. New England Patriots (NFL) 1,40 milliárd
8. Barcelona (Football) 1,31 milliárd
9. New York Giants (NFL) 1,30 milliárd
10. Arsenal (Football) 1,29 milliárd

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik