Élet-Stílus

Már az óvodában oktatják a szexet

ovoda(2)(960x640)(1).jpg (óvoda)
ovoda(2)(960x640)(1).jpg (óvoda)

A chicagói fiatalok olyan korán kezdik el a szexuális életet, hogy az iskolaszövetség jónak látta előbbre hozni a szexuális felvilágosító oktatást.

A chicagói iskolaszövetség február végén elfogadott rendelete értelmében a szexuális felvilágosító oktatást a jövőben már az óvodákban elkezdik. Az onnan kikerülő kisgyereknek, akik a későbbiekben állami iskolákban vágnak bele a tanulásba, már minimális szexuális ismeretekkel kellene rendelkezniük – szögezi le a rendelkezés. Az iskolaszövetség ugyanis azt szeretné elérni, hogy a bekerülő diákok már az elsajátított, pontos és megfelelő információk alapján „egészségesen tudjanak majd eligazodni a szociális kapcsolatokban”.

Míg az óvodásokat eleinte a „jó és rossz érintések”, valamint a testükkel kapcsolatos ismeretekbe vezetik be, addig a kisiskolások már az AIDS-ről, a pubertás időszakról, a nemzésről, a fogamzásgátlásról, a szexuális fertőzések terjedéséről és megelőzéséről fognak tanulni a 2016-ban bevezetendő szexuális oktatás keretében.

A chicagói iskolaszövet azzal indokolta a döntésüket, hogy a felmérések szerint a chicagói fiatalok szexuálisan sokkal aktívabbak, mint az ország más területén élők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik