Belföld

Leütöttek egy parkolóőrt a fővárosban

Rendőrségi feljelentést tett az egyik önkormányzati parkolási cég, mivel munkatársukat, aki egy új ellenőrt tanított be, leütötték – közölte a kft. igazgatója csütörtökön.

Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője elmondta, hogy az Erzsébet körúton szerdán napközben egy ismeretlen férfi – a sértett és a tanuló elmondása szerint – „miért nem dolgoztok inkább?” felkiáltás mellett többször durván megütötte a betanítást végző dolgozójukat.


Az idősödő férfit, aki rövid időre eszméletét vesztette, orvoshoz vitték, ahol agyrázkódást és nyolc napon belüli sérüléseket állapítottak meg. Ezt követően tettek rendőrségi feljelentést – jegyezte meg az igazgató.


Rusznák Imre tájékoztatása szerint az már mindennapos dolog, hogy durván sértegetik a munkájukat végző parkolási ellenőröket. Nemrég az is előfordult, hogy egy autós meglátva az ellenőrt, kocsijába pattant, s gyorsan elhajtott, miközben nekiment az ellenőr lábának.


Nem szeretnénk, ha az ilyen esetek mindennapossá válnának” – hangsúlyozta a cégvezető. Rusznák Imre – mint mondta – azt reméli, hogy nem a parkolási társaságok elleni politikai-közéleti támadások miatt szaporodnak el az ilyen brutális támadások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik