Pályán kívül

Leszbikus az Arsenal védője

Casey Stoney (casey stoney)
Casey Stoney (casey stoney)

Casey Stoney, az angol női labdarúgó-válogatott csapatkapitánya bevallotta, hogy homoszexuális.

Az Arsenal női labdarúgócsapatának védője, Casey Stoney nemrégiben a BBC-nek nyilatkozva öntött tiszta vizet a pohárba. Mint mondta, eddig hazugságban élt:

„Futballberkekben sosem titkoltam a másságomat, mert elfogadtak. A külvilágnak azonban nem beszéltem erről. Most azonban úgy gondoltam, hogy fel kell vállalnom azt, hogy meleg vagyok. Sokak szenvednek a világon, vannak, akik öngyilkosak lesznek azért, mert homoszexuálisok. Pedig ennek nem szabadna megtörténnie” – mondta a 116-szoros angol válogatott Stoney.


Casey Stoney nem akart tovább titkolózni
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Hogyan várjam el másoktól, hogy beszéljenek magukról őszintén, ha ezt én sem teszem meg? Az elmúlt tíz évben túl sokat foglalkoztam azzal, hogy más emberek mit gondolnak rólam. Megrémítettek a sztereotípiák és az is, hogy mások ítélkeznek majd felettem, féltem attól, hogy mit mondanak majd az emberek és kiváltképp a média. De most úgy érzem, megtaláltam a helyem, jól érzem magam a bőrömben és azzal, aki szeret. Úgy érzem, hogy bármilyen kihívással szembe tudok nézni” – folytatta a 31 esztendős védő.

Stoney elárulta, az adott neki erőt a „coming out”-hoz, hogy a közvélemény pozitívan reagálta le Tom Delay vallomását. A britek bronzérmes műugrója 2013 decemberében vallotta be a legnagyobb videomegosztó portálon, hogy meleg.

Nemrégiben a már visszavonult Thomas Hitzlsperger, 52-szeres német válogatott labdarúgó, valamint a Los Angeles Galaxy támadója, Robbie Rogers is bevallotta másságát a nyilvánosság előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik