Belföld koronavírus

Cáfolja a kormány a Magyar Nemzetet, mégsem oltják soron kívül a raktárosokat

MTI / Balogh Zoltán
MTI / Balogh Zoltán

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az országos oltási tervhez képest hamarabb, soron kívül vehetik fel a COVID-19 elleni vakcinát az egyik piacvezető, hetente több millió magyart kiszolgáló áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai – írta meg a szerdai Magyar Nemzet.

A Koronavírus Sajtóközpont azonban az MTI-n keresztül cáfolta a kormánypárti újság információját.

Igaz, ezúttal nem kiáltottak rém- és álhírterjesztést, és a hírt közlő újságot sem nevezték meg, mint más hasonló esetekben, ám mint fogalmaztak: „Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. Nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik” – közölték.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon – írták.

A közlemény szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és az emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik