Pályán kívül

Mourinho: “Eusébio halhatatlan”

josé mourinho (josé mourinho)
josé mourinho (josé mourinho)

José Mourinho és a portugál labdarúgás nagyjai a vasárnap hajnalban elhunyt Eusébio előtt tisztelegnek.

A legnevesebb portugál tréner, José Mourinho a következőképpen emlékezett meg az egykori bálványra:

“Az egyik legnagyobb alakja volt Portugáliának. Úgy érzem, hogy halhatatlan. Mindannyian tudjuk, hogy mit is jelentett ő a labdarúgásnak, és főleg a portugál focinak. Nem mondom, hogy ő inspirált engem, a sportág értékeit és elveit karrierje után is képviselte. Egy teljesen más generációnak tartozott a legjobbjai közé, de ha most lett volna 20 vagy 30 éves, akkor is megdöbbentő szinten tudott volna játszani.”

Mourinho: “Eusébio halhatatlan” 1Mourinho is tisztelte honfitársát
Fotó: AFP

Alfrédo Di Stefano, aki annak idején Eusébio vetélytársa volt a Real Madriddal csak tisztelegni tud az elhunyt focista előtt: “Számomra Eusébio marad örökké a világ legjobb játékosa.”

“Eusébio az én fiam volt, annak idején tárt karokkal vártam Portugáliában. Nagyon, nagyon szomorú vagyok.” – mondta Mario Coluna, Eusébio egykori csapattársa.

“Portugália gyászol. Eusébio ámulatba ejtette a futballvilágot a 60-as években” – olvasható a portugál szövetség közleményében.

Eusébio da Silva Ferreira halálát a szív és a légzőszervek leállása okozta. Az utóbbi években már többször kórházba került különböző egészségügyi problémákkal. 2012 júniusának végén egy agyérgörcs miatt a lisszaboni Luz kórházba szállították, s mintegy két hetet töltött ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik