Belföld koronavírus

Újra nő a fertőzések száma Budapesten

A főpolgármester mindenkit arra kér, hogy legyen óvatos.

A januári örvendetes csökkenés után, hetek óta, ha nem is drámai mértékben, de újra nő a fertőzések száma Budapesten – közölte kedd este Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A közzétett grafikon alapján utoljára január elején volt annyi új napi fertőzés, mint kedden (246 fő).

Nem győzöm elégszer elmondani, hogy a budapestiek rendkívül felelősen viselkedtek az elmúlt időszakban, ennek is köszönhető, hogy eddig sem a halálozási számok, sem az új megbetegedések nem voltak kiugróak fővárosunkban,

írta a főpolgármester. Hozzátette, tudja, hogy egyre nehezebb elviselni a korlátozásokat, mindenki türelmetlen és csak azt várja, hogy mikor lesz vége. Azonban amíg nem oltottak be mindenkit, addig a legjobb védekezés a maszkviselés és a távolságtartás.

Már sokszor kértem, de bízom benne, hogy most valóban utoljára kell: figyeljünk oda, legyünk óvatosak, most tudjuk megakadályozni, hogy belobbanjon egy esetleges harmadik hullám.

Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy bízzanak a szakemberekben és az oltóanyagban.

Reméltem, hogy többet nem kell ilyesmiről írnom a budapestieknek, és már túl vagyunk a nehezén, de sajnos a járványügyi…

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, 9 February 2021

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik