Belföld

Egy alapítvánnyal folytatott jogvita áll a Szász János elleni házkutatás mögött

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

A dr. Pataki Gergely plasztikai sebész és dr. Csókay András idegsebész által létrehozott Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal áll perben Szász János filmrendező, akinek pénteken hajnalban rendőrök vonultak ki a házához, ahol nyolc órán keresztül tartottak házkutatást. Az Index most az alapítvány közleményére hivatkozva írja, hogy valóban vitájuk van a rendezővel, ám a közlemény azóta eltűnt az alapítvány honlapjáról, Pataki Gergely pedig nem kívánt nyilatkozni.

A közlemény szövege az Index szerint ez volt:

A mai napon a Szász Jánossal kapcsolatban megjelent sajtóbeli híradások vonatkozásában a bangladesi sziámi ikrek szétválasztóműtét-sorozatát megszervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány az alábbi tájékoztatást közli: Az alapítvány a Szász Jánosnál foganatosított rendőrségi intézkedéssel kapcsolatban nem tud felvilágosítással szolgálni. Az Alapítvány a közte és Szász János között kialakult, a sajtóban hivatkozott jogvitában eddig is és ezt követően is a vonatkozó jogszabályi keretek között rendelkezésére álló hatósági, bírósági és egyéb jogérvényesítési eszközöket és fórumokat vette, illetve veszi igénybe.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Kapcsolódó
Szász János: Tudom, hogy ki áll a házkutatás mögött
A filmrendező arról beszélt, fiának éppen online matematika órája volt, amikor a rendőrök kikapták a kezéből a laptopot.

Szász pénteken csak annyit mondott, a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll a házkutatás háttérben. Arról is beszélt, legalább 60 napra elvitték az összes telefonjukat, számítógépüket és minden adathordozót. Csókay András egyébként pénteken hajmeresztőnek nevezte az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik