Élet-Stílus

65 évesen tudta meg, hogy a fél családját nem ismeri

Mindezt egy kitüntetésnek és egy idegennek köszönheti.

Jocelyn Trent 65 évet leélt úgy, hogy fogalma sem volt róla, hogy van a családjának még egy ága. Mindezt onnan tudta meg, hogy egy vadidegen férfi vásárolt két kitüntetést az interneten. De ne szaladjunk ennyire előre.

Trent férje több mint két évtizeddel ezelőtt meghalt, így a Peterborough-ban élő szociális munkás úgy tudta, 39 éves lánya az egyetlen élő családtagja. Bár hallomásból értesült róla, hogy volt egy Charles Sharman nevű nagyapja, de csak annyi információval rendelkezett vele kapcsolatban, hogy negyven évig dolgozott a vasútnál Doncasterben.

Azonban nemrég minden megváltozott, miután Jocelyn kapott egy Facebook-üzenetet egy bizonyos Adam Simpson-Yorktól. Az Ipswichben élő 35 éves postás azért írt a nőnek, mert vásárolt két háborús kitüntetést, amikről kiderült: annak idején Jocelyn Trent említett nagyapja kapta őket, aki az I. világháborúban szolgált.

Az ipswichi postás alapos kutatómunkát végzett, és így bukkant rá a katona nagypapa ma is élő unokájára – azaz Trentre.

A férfi évek óta foglalkozik családfakutatással, és kitalált egy Medals Going Home projektet: háborús kitüntetéseket szerez be, és visszajuttatja azokat az egykori katonák leszármazottainak.

Így jutott el Jocelyn Trenthez, aki először nem is értette, miért keresik ilyen fura ügyben, de levelezni kezdett a postással, és szép lassan kiderült:

a nagypapa leszármazottai közül sokan még ma is élnek – Jocelynnek összesen 22 másod-unokatestvére van arról az ágról.

Az ipswichi postás eljuttatta a nőnek a kitüntetéseket, amik önmagukban is értékesek – de főleg így, hogy egy fél család is „érkezett” velük. A Daily Mail azt írja, Jocelyn Trent már alig várja, hogy a járványhelyzet után találkozhasson sosem látott családtagjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik