Pályán kívül

Meghalt Héder János

82 éves korában elhunyt Dr. Héder János, az Újpest sokszoros magyar bajnok tornásza.

A visszavonulása után szülész nőgyógyász főorvosként dolgozó Héder szeptember 6-án, hosszan tartó betegség után hunyt el –írja a Magyar Torna Szövetség honlapja.

Tornászként részt vett az 1956-os melbourne-i olimpián, ahol legjobb eredményét gyűrűn érte el: a 28. helyen zárt. Az 1954-es főiskolai vb-n pedig két arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett csapatban.

Miútán befejezte a sportolást, a hazai és nemzetközi versenyeken bíróként tevékenykedett, tagja volt a Magyar Torna Szövetség Bíróbizottságának, valamint a Budapesti Torna Szövetség Elnökségének. 

Mennek el a melbourne-i hősök

Sajnos e kivételes generáció tagjairól több rossz hír is érkezett mostanában. Pár napja halt meg Rozsnyói Sándor egykori ezüstérmes atléta, Kiss Lajos kajakos, olimpiai bronzérmes is elment, a magyar-orosz legendás vízilabdameccs hőse, Zádor Ervin pedig még 2012 nyarán távozott.

A rendkívüli olimpia legsikeresebb sportolója, az öt aranyérmet nyerő idén 93 éves Keleti Ágnes viszont két éve hazalátogatott, és reméljük, még nagyon sokáig velünk marad!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik