Élet-Stílus

Felejtsd el a karácsony piszkos oldalát!

Ahhoz, hogy a karácsony előtti utolsó órák ne a kétségbeesett pakolászásról szóljanak, csupán egy megbízható társra van szükség.

Ha van olyan része egy ünnepnek, amit az emberek nagy többségben ki nem állhatnak, de legalábbis a „nemszeretem” feladatok közé sorolnak, nos a szentestét megelőző aprólékos nagytakarítás éppen ilyen. Még a nőknek is több bosszúság ilyenkor, főleg a többi egyéb teendő: a házdíszítés és a szaladgálás mellett.

A takarításon belül is vannak „kedvenc” és „kevésbé kedvenc” feladatok. A porszívózás a többségnél például a nemszeretem feladatok táborát erősíti, hogy mégis miért? Mert hangos, mert monoton és egy idő után idegesítő, hogy folyton cibálni kell, arról nem is beszélve, hogy ellentétben a többi teendővel nem lehet közben zenét hallgatni.

Nem segít a megítélésén az sem, hogy a Stanfordi Egyetem szakértői néhány hónapja előálltak azzal, hogy az árammal működő készülékek, így a porszívó is, árt a férfiak nemzőképességének, cserébe legalább jó testmozgásnak: megmozgatja a karokat, a vállakat és legalább 150 kalóriát éget alkalmanként.

Bár elég szexista ajándéknak minősül ma már egy porszívó , és nem biztos, hogy mindenki jó szemmel nézni a karácsonyfa alatt, ha olyan érvekkel támasztjuk alá választásunkat, mint a „nem olyan nehéz, mint a mostani, gyorsabban körbe lehet vele szaladni a lakáson”, akkor biztos, hogy nem fogja senki zokon venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik