Élet-Stílus

Ajándékok, amikre kár költeni

Ha azt hisszük, hogy a mintás nyakkendő, a borotva vagy egy cuki képeslap idén is elég lesz a férfinak, nagyon tévedünk.

Mondják, hogy azon, ami egyszer már jól bevált, kár változtatni: nos ez az a dolog, ami az ajándékozásra biztos nem igaz. És ezt tartjuk, még akkor is, ha amúgy tisztában vagyunk vele, hogy borzasztó nehéz dolog minden évben valami igazán meglepővel vagy kreatívval előrukkolni. Meg hogy a karácsonyi forgatagban az igazán jó dolgokhoz lehetetlen odaférni, ha még van belőlük egyáltalán, és ilyenkor bizony nagy a kísértés, hogy végül visszasomfordáljunk ahhoz, amivel egyszer valamikor már sikert arattunk.

Ha már ajándékozás, akkor nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a szeretett férfi a legkeményebb dió. A karácsony előtt készült felmérések többségéből kiderült, hogy a magyar nők igenis megakadnak, amikor a képzeletbeli listájukon a párjukhoz érnek. Mert bár tiszta sor, hogy a csillagokat is lehoznák nekik, ehhez kellene, hogy a kedves az év 365 napjából legalább egyen elejtsen valami kézzel foghatót a vágyaira vonatkozóan. Csakhogy a „téged, egy szál piros masniban” – jellegű mondatokat a nők többsége nem igazán veszi komolyan, helyette inkább megpróbálkozik a kötött pulcsival és a borotvakészlettel. Hátha…És a férfiak szerint itt kezdődnek a bajok.

Íme egy férfiak által összeállított tízes lista a legjobban utált ajándékokról:

 

  1. Képeslap: ezt nem is érdemes hosszasan magyarázni. A többség szerint az ötlettelenség és a kétségbeesés szimbóluma. Főleg, ha még állatos is.

  2. Elektromos kütyü: hacsak nem beszéltétek előre meg, teljesen felesleges pénzkidobás. Nagy valószínűséggel úgysem tudsz olyan tudású pendrive-ot, telefont vagy DVD-lejátszót venni, amit ő már hónapokkal korábban kinézett.

  3. Ruha, amikben szerinted jól néz ki: ha ő sem erőltet rád semmi olyat, ami nem tetszik, neked sem kell így tenned. Ha mégis ruhát vennél, beszéld meg vele.

  4. Kalapács és egyéb barkácseszközök: jogos, csak azért mert férfi, még nem biztos, hogy szeret a ház körül tenni-venni.

  5. Bőrápolók, borotva: nem biztos, hogy beletalálsz az illatba…

  6. Masszázs: a többség (persze nem mindenki) kidobott pénznek tartja, hacsak nem egy közösen eltöltött wellnesshétvége része.

  7. Atléta, fehér póló: azt üzeni, hogy mindenképpen ruhát szerettél volna venni, de már megtanultad, hogy a felsőruházatot inkább magának választaná ki.

  8. Kerámiaállatok és egyéb teljesen haszontalan apróságok: csak a port fogják, összetörnek és veszekedést generálnak, ha nincsenek szem előtt.

  9. Nyakkendő: csak azért, mert valaki egyszer viselt nyakkendőt, még nem biztos, hogy nyakkendőbolond is.

  10. Ugyanaz, mint tavaly és azelőtt..: sokadjára még a legnagyobb poén is unalmas.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik