Belföld

2020 így búcsúzik: kiadós eső holnap és szilveszterkor is

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Ma nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, délelőtt a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső – olvasható a Kiderül.hu-n. Ezt követően az ország délkeleti felén általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani, a nyugati és északi megyékben közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek. A délutáni, esti órákban a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő helyenként kisebb zápor. A déli szél kezdetben erős, keleten viharos lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8 és 14, késő este 3 és 8 fok között várható.

Holnap mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben jobbára zárt lesz a felhőtakaró, inkább csak a nyugati tájakon lehetnek felszakadozások.

Többfelé várható eső, zápor: egy csapadékzóna az ország fölött erősödik meg, és kelet, északkelet felé halad.

Elsősorban a Tiszántúlon jelentős mennyiség valószínű. A keleti vidékeken néhol megélénkül a déli szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Szilveszter napján az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak a nyugati vidékeken lehet esetleg vékonyabb a felhőzet.

Újabb csapadékzóna helyeződik fölénk dél felől, sokfelé kell számítani esőre: nagyobb mennyiség ismét a keleti megyékben valószínű, míg nyugaton, északnyugaton kisebb a csapadék esélye.

Néhol havas eső, elsősorban a hegyekben hó is eshet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik