Élet-Stílus

A leggyakoribb válóok

A két ünnep között 1382 brit szingli vallott őszintén arról, miért ment tönkre a házassága.

A listát természetesen a viták és az eltérő vélemények vezetik, méghozzá anyagi kérdésekben. A közvélemény-kutatásból legalábbis az derült ki, hogy a britek hajlamosak befejezni még egy amúgy jól működő kapcsolatot is, ha nézeteltérésük támad pénzügyekben. A megkérdezettek 58%-a pontosan emiatt vált el, és csak mindössze 21%-a állította, hogy egy félrelépés vetett véget kapcsolatának.

17%-nál egyszerűen csak megszűnt a szerelem, míg a munka 15%-nak ment a párkapcsolatának rovására. 14% megunta az állandó veszekedéseket és 6% megunt unatkozni a párja mellett. A felmérésből kiderült, hogy azoknál, ahol a pénz jelentette a legfőbb problémát, állandó vitát generált az, hogy az egyik fél rendszeresen túlköltekezett, vagy hazudott arról, valójában mennyivel rövidítette meg a családi kasszát. 9%-nál az tette be végleg a kaput, hogy nem maradt már arra sem elég pénz, hogy fizessék a számlákat.

A szakértők megdöbbentek azon, mekkora szerepet játszik a mai kapcsolatokban a pénz, épp ezért azt javasolják azoknak a pároknak, akik hosszútávra terveznek, hogy próbáljanak meg partnerükkel erről a témáról is nyíltan és őszintén beszélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik