Élet-Stílus

Ezért veszélyes az otthoni kávéfőzés

A szakember szerint baj akkor lehet, ha a kávét túl sokáig áztatjuk.

A kávét már az arab világban is élénkítő italként használták, éjszakai imádságokhoz. Innen indult hódító útjára: először Velencébe került, majd innen terjedt el egész Európában – mondta el az Inforádiónak Kovács Antal, kávépincér. A barista hozzátette, ha szakember főzi a kávét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nincs semmilyen káros hatása.

A szakember szerint a kávé akkor okozhat nem várt, kellemetlen tüneteket, ha nem jól készítik el és olyan anyagok is belekerülnek az italba, amelyek a kívántnál jobban felpörgetik az embert. De hidegrázást, heves szívverést okozhat az is, ha otthon sokáig áztatjuk a kávét.

Sokan egyébként nem is az élénkítő hatás, hanem az íze miatt isszák

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik