Sport

Wiggins őrzi vezető helyét a Vueltán

Észt győzelem született a spanyol kerékpáros körverseny szombati hegyi befutóján.

Nehéz, és az összetett verseny szempontjából is kiemelten fontos szakasz várt a mezőnyre a Vueltán, az Astorga és La Farrapona közötti csaknem 176 kilométeren ugyanis hegyi befutó várt a kerekesekre, ráadásul előtte egy második és egy első kategóriás hegyet is meg kellett mászni.

Az etap elején egy 17 fős csoport lépett meg a főmezőnytől, majd dolgoztak ki nyolc percnél is nagyobb előnyt. Az első hegymenetből lefelé tartva a szökevények közül Karsten Kroon és Sep Venmarcke is elvétett egy kanyart, a szalagkorláton átrepülve mindketten a szakadékban kötöttek ki, ahonnan egy vastag faág segítségével kellett őket visszahúzni. Komolyabb baj szerencsére nem történt, Kroon viszont nem tudta folytatni a versenyt.

A második hegyen az élen állók közül Rein Taaramae és David De La Fuente ellépett a többiektől, így érkeztek az nap utolsó emelkedőjéhez.

A célhoz vezető 16,8 kilométer hosszú, átlagban 6 százalékos emelkedőn Juan José Cobo akciózott az összetettben is jól álló kerekesek közül, ráadásul csapattársa, De La Fuente is hátramaradt hozzá segíteni. Az észt Taaramae végül 25 másodperces előnnyel nyerte a szakaszt Cobo előtt, De La Fuenta a harmadik lett.

Közben hátrébb Vincezo Nibali és Fredrik Kessiakoff sem bírta az iramot, előbbi 1 perc 21 másodpercet, utóbbi 1 perc 14 másodpercet kapott az összetettben élen álló Bradley Wigginstől. A brit kerekes megőrizte a piros trikót, ráadásul csapattársa, Christopher Froome áll a második helyen, hét másodperccel lemaradva.

Vasárnap ismét hegyi befutó vár a Vuelta mezőnyére.

Eredmények – Vuelta, 14. szakasz (Astorga-La Farrapona, 173,2 km)
1. Rein Taaramae (észt, Cofidis) 4:39:01 óra
2. Juan José Cobo (spanyol, GEOX-TMC) 25 mp hátrány
3. David De La Fuente (spanyol, GEOX-TMC) 29 mp hátrány

Az összetettben:

1. Bradley Wiggins (brit, Sky) 55:54:45 ó
2. Christopher Froome (brit, Sky) 7 mp hátrány
3. Bauke Mollema (holland, Radobank) 36 mp hátrány

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik