Élet-Stílus

„Élete legszebb ajándékát” várta a gázolás után elvetélt biciklista

Getty
Getty
Részeg furgonsofőr ütötte el a fiatal brit nőt.

Egy 2019 végén történt baleset ügyében tartottak bírósági tárgyalást a napokban Leicesterben. A jelenlevők rendkívül szomorú pillanatok szem- és fültanúi lehettek.

2019. december 2-án egy Gary Marston nevű férfi 8 (azaz nyolc) vodka után beült a céges furgonjába, és elindult. 45 mérföld/órás sebességgel (72 kilométer/óra) haladt egy olyan útszakaszon, ahol 30 mérföld/óra (50 km/h) lett volna a megengedett.

Hátulról nekihajtott a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek, aki ettől a földre esett. Marston segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről (majd otthon további italokat fogyasztott és kokaint is vett magához).

Az elütött kerékpáros állapotos volt – a magzat, akinek karácsony környékén kellett volna megszületnie, két nappal később meghalt.

A Sun szerint a bírósági tárgyaláson a biciklista felolvasta azt a naplóbejegyzést, amit a baleset előtti napon írt, azaz 2019. december 1-jén:

Annyira boldog vagyok. Szuper hét volt és fantasztikus hétvége. Annyira izgulok. Hamarosan itt a karácsony, és érkezik minden idők legszebb ajándéka – a kisbabánk. Olyan régóta várok erre, és folyamatosan mosolygok. Úgy érzem, a világ tetején vagyok.

A nő ezek után azt mondta, hogy most igazából a kislányuk első születésnapjára kellene készülődniük, ehelyett csak álmodozhatnak arról, hogy vajon mit csinálna ilyen idősen a baba. Mászna még vagy már tudna járni? Mosolyogna a szülinapi tortájára?

A biciklista a baleset óta folyamatosan fájdalmat érez, munkaképtelen, és nem mer kocsik közé menni.

Gary Marstont 18 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, emellett hat évre eltiltották a vezetéstől.

Korábbi közlekedési szabálysértések miatt 2019-ben már csaknem bevonták a jogosítványát, de meggyőzte a bíróságot, hogy továbbra is vezethessen, mondván, az autóhasználattól való eltiltás rendkívüli nehézséget okozna számára vállalkozásának működtetésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik