Élet-Stílus koronavírus

Nem ajánlott karácsonykor a társasjáték a briteknek

Getty
Getty
Közzétették a járványügyi ajánlásokat az ünnepekre.

Megjelentek a brit kormány tudományos tanácsadóinak ajánlásai a karácsonyi időszakra. Nem sok mindent javasolnak.

A Sage tudományos tanácsadó testület irányelveit röviden így lehet összefoglalni: semmit sem ajánlott csinálni karácsonykor.

A tudósok szerint ugyanis a túlzott lazítás eredményeképp durván megnőhet a fertőzések száma az ünnepi időszak után. A Daily Mail brit bulvárlap cikkéből kiderül, hogy mindenkinek, aki szeretne nagyobb családi körben ünnepelni, azt javasolják, hogy karácsony előtt és után is vonuljanak két hét önkéntes karanténba.

Érthető módon az iránymutatásban szerepel, hogy a családi rendezvényre érkezéskor ajánlott kezet mosni, és zárt térben lehetőség szerint maszkot viselni; továbbá az sem annyira meglepő, hogy az ölelést, puszit, kézfogást nem javasolják, viszont az ajánlások között találhatunk olyanokat is, hogy:

  • ne énekeljenek, táncoljanak,
  • inkább kvízeket játsszanak a társasjátékok helyett,
  • és használjanak névkártyát az asztalnál (azaz mindenkinek legyen kijelölt helye – vélhetően azért, hogy ne változtassanak sűrűn pozíciót az emberek).

A Sage szerint a nagyszülőkkel lehetőleg szabadtéren találkozzanak, és arra is kitérnek az ajánlások, hogy a társaságok az asztalnál kerüljék a közös merőkanál használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik