Belföld

Demcsák Zsuzsa perelni fog

Demcsák Zsuzsa leendő kormányszóvivő az MTI-nek küldött közleményben cáfolja az ellene a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent vádakat. Kijelentette egyetlen pontban sem felelnek meg a valóságnak, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A cikk szerint Demcsák Zsuzsa férjének közös érdekeltségei voltak, illetve vannak az előzetes letartóztatásban lévő, bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított Sz. Istvánnal, és a leendő kormányszóvivő maga is érdekelt egy szerencsejátékkal és fogadással foglalkozó vállalkozásban.

Demcsák Zsuzsa a közleményében leszögezte: férje a cikkben említett Fekete Dominó és 24 Ütem Kft-kkel 2007. január 22-én minden kapcsolatot megszakított. A cégek gazdasági tevékenysége semmilyen összefüggésben nem merült fel a cikkben említett büntető eljárásban Sz. István terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A Solvenus Kft.-ben Demcsák Zsuzsa 2005. január 21-től 2007. február 1-ig volt tulajdonos – férjével közösen -, de a társaság irányításában ez alatt az idő alatt sem vett részt. A társaságnak ekkor rajta és férjén kívül más tulajdonosa nem volt. A kft. 2007-re szóló működési engedélyét 2007. január 11-én megkapta, tevékenységét a jogszabályok keretei között fejti ki.

Mint a leendő kormányszóvivő kijelentette: sajnálja, hogy Magyar Nemzet cikkírója a cégbíróságra már benyújtott, de még be nem jegyzett változásokról elmulasztott tájékoztatást adni, annak ellenére, hogy az általa hivatkozott cégnyilvántartás – igaz, csak zárójelben – feltünteti, hogy a bejegyzett adatok módosítása folyamatban van. A korábbi üzlettársi kapcsolat tényén kívül más viszony közte és a büntető eljárásban említett személyek között nem volt, ezért az újságnak a maffia-kapcsolatra utaló megjegyzései megalapozatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik