Egy jó food stylistnak az ételkészítési ismereteken túl nem árt felkészülnie kémiából is. Enélkül később elképzelhetetlen, hogy meg tudja alkotni a műcsokoládét és jégkrémet, ami órákon keresztül kibírja a meleg forgatási napot, a sört, aminek habja órákig tartós marad, vagy épp a müzlit, ami két óra ázás után is friss és ropogós.
A food stylist felel ugyanis azért, hogy a csábító desszerteknek és a párás korsókban habzó söröknek még a látványától is összefusson a szánkban a nyál és induljunk egyből a szupermarket vagy étterem felé. A szakma fénykorában ezeket az ételeket még asztalon fotózták, úgy, ahogy azt egy potenciális fogyasztó láthatja. Ma már más a helyzet, a cél nem az, hogy a végeredmény eredeti legyen, hanem hogy esztétikus. Nem véletlen, hogy az ételfotókat mostanában divat átverésnek titulálni – olvasható a 4szoba.hu-n.
Ha kíváncsi arra, mitől lesz ellenállhatatlan és friss a zöld alma és a rántott hús, kattintson ide.