Belföld koronavírus

Már több mint 5 ezer koronavírusos magyar beteget ápolnak kórházban

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak — számolt be a koronavirus.gov.hu.

Szerdára 90 ember vesztette életét és 4000 fölé nőtt a napi új fertőzöttek száma, ez volt az eddigi negatív rekord Magyarországon.

A csütörtöki adatok szerint az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő. 5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 83 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 59 osztályban és 18 iskolában digitális munkarendet. Ma éjféltől életbe lépett az éjszakai kijárási korlátozás. Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.  Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik