Kultúra

Egy fideszes képviselő szerint bukhatja a támogatást az egri színház, ahol nem a kormány jelöltje lett az igazgató

Az egri közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a színházigazgató-választás ügyében azt követően, hogy a helyi önkormányzat múlt héten a kormány jelöltje, a jelenlegi igazgató, Blaskó Balázs ellenében Szőcs Arturt nevezte ki a Gárdonyi Géza Színház élére, írja az Index. Ha a vizsgálat arra jut, hogy a kinevezés törvénytelen, a színház elbukhatja az EMMI támogatását, háromszáz millió forintot.

Kovács Cs. Tamás kormánypárti képviselő szerint

a város és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jelenleg is érvényben lévő fenntartói együttműködés, valamint a többségben lévő ellenzéki városvezetés által elfogadott határozat nem fedik egymást.

A képviselő kiemelte azt is, hogy a támogatás elvesztésével nagyjából ötven színházi dolgozó munkahelye kerülne veszélybe. Az EMMI-s pénz elvesztése már az igazgató kiválasztásakor felmerült, ám a város polgármestere, Mirkóczki Ádám szerint a döntés automatikusan nem jelenti a támogatás elveszítését, hanem a szerződés alapján újra kell tárgyalni a közös fenntartást.

A kormány jelöltjével szemben Szőcs Arturt választotta a Gárdonyi Géza Színház igazgatójának az egri közgyűlés
Csütörtökön tárgyalták, ki legyen a Gárdonyi Géza Színház igazgatója, az EMMI és a Fidesz a jelenlegi igazgatót, Blaskó Balázst támogatta.

Egerben a társulat többsége Blaskó pályázatát támogatta, ám a polgármester arról beszélt, hogy őt több társulati tag is megkereste, és elmondta, hogy csak a Blaskó környezetéből érkező nyomás miatt támogatták a jelenlegi igazgatót.

Kiemelt kép: Wikipedia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik