Élet-Stílus koronavírus

Alsógatyában ment bevásárolni egy férfi Walesben

Egyszemélyes demonstrációt tartott egy 38 éves férfi a walesi Newportban. Az ellen tiltakozott, hogy a kormány a nem létfontosságú áruk közé sorolta a ruházati cikkeket.

A koronavírus-járvány terjedése miatt ideiglenes korlátozásokat léptettek életbe pénteken este 6 órától Walesben. A kormány rendelkezései szerint csak létfontosságú termékeket, vagyis élelmiszert, italt, és gyógyszereket lehet vásárolni. A hiper- és szupermarketek nyitva tarthatnak, de az üzleteiknek azokat a részeit, melyeken nem létfontosságú termékek vannak a polcokon, le kell zárniuk.

A 38 éves Christopher Noden kissé bepöccent azon, hogy a kormány szerint a ruha nem számít létfontosságú árucikknek, ezért egy szál alsónadrágban és szájmaszkban próbált meg bevásárolni egy newporti Tescoban. A felesége Dawn videóra vette az akciót, majd posztolta a Facebookra – írja a brit Metro.

Nodent a biztonságiak nem engedték gatyában vásárolni, udvariasan megkérték, hogy távozzon. A férfi azt mondta, erre számított, ezért nem is vitatkozott, távozott a helyszínről.

A walesi kormány közölte, azért tiltotta meg a nagyáruházaknak, hogy nem létfontosságú termékeket is áruljanak, hogy az emberek ne töltsenek a szükségesnél több időt az üzletekben, illetve azért, hogy a multik ne kerüljenek versenyelőnybe azokkal az üzletekkel szemben, melyeknek be kellett zárniuk – írja a Wales Online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik