Foci

Elégedettség, boldogság és düh

A belgák elégedettek, hogy pontveszteség nélkül jutottak tovább, az algériaiak boldogok, hiszen történetük során először nyolcaddöntősök, míg az oroszok dühösek, a dél-koreaiak pedig könnyeikkel küszködve estek ki a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, csütörtökön.

A belgák annak ellenére tudták legyőzni a dél-koreaiakat a 78. percben szerzett góllal (1-0), hogy a teljes második félidőben emberhátrányban játszottak Steven Defour kiállítása miatt. Marc Wilmots szövetségi kapitány hét helyen változtatott kezdőcsapatán.

“Hosszú a torna, spórolni kell az erővel, ha lehet. És mindenki azonos szinten van a keretünkben” – jegyezte meg.

Hong Mjung Bo, a dél-koreaiak szövetségi kapitánya szerint ugyan csapat jól játszott, de a világbajnokság túl nagy feladat volt számukra, és ez vonatkozik az összes, az ázsiai konföderációból érkezett válogatottra: az ausztrálra, a japánra és az iránira. A négy gárda egyetlen győzelmet sem aratott a tornán és mind kiesett.

A belgák a nyolcaddöntőben az amerikaiakkal találkoznak kedden, míg a szintén az ebből a csoportból továbblépő algériaiak a németekkel meccselnek hétfőn.


Fabio Capello a bírókra is mérges volt a kiesés után
Fotó: Europress Fotóügynökség

Vahid Halilhodzic, az arab csapat bosnyák szövetségi kapitánya szerint a brazíliai közönség őket támogatja majd a “nagy német csapat” ellen. Hozzátette: nagyon büszke válogatottjára, amely először játszhat vb-n nyolcaddöntőt.

“Rászolgáltunk a továbbjutásra. Hősiesen harcoltunk és éltünk a lehetőségekkel” – mondta az 1-1-re végződött találkozó után.

Az oroszok szakvezetője, az olasz Fabio Capello dühösen nyilatkozott a kiesést követően. Hangsúlyozta, az algériaiak egyenlítő gólja előtt a nézőtérről lézerfénnyel zavarták a kapust, ezt fotókkal, felvételekkel is bizonyítani tudják, ráadásul a játékvezető ténykedésével sem volt elégedett.

“Ezzel együtt három lehetőségünk is volt, hogy eldöntsük a mérkőzést, és mi jussunk tovább…” – tette hozzá Capello.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik