Belföld

Rácsukódott egy leszálló nő lábára az ajtó, majd áthajtott rajta a busz

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azzal a helyi buszvezetővel szemben, aki áthajtott egy leszálló utason tavaly márciusban.

Az 52 éves nő a 14-es járatszámú helyi csuklós autóbusszal közlekedett Eger Berva városrészéből Felnémet felé, aminek során a Kovács Jakab úton megállt az úttesten kialakított autóbuszöbölben. A megállóban a harmadik ajtón át egymás mögött három utas akarta elhagyni a járművet, közülük azonban az utolsó, egy hölgy még nem fejezte be a leszállást, amikor a figyelmetlen buszvezető rázárta az ajtót

A 80 éves asszony egyik lába emiatt beszorult, de a buszsofőr ezt nem észlelte, ezért elindult. A mozgásban lévő jármű magával rántotta az asszonyt, aki az útpadkáról az úttestre elesett és az autóbusz alá került. A nagy tömegű gépjármű kerekei ekkor áthaladtak az asszony testén. A buszsofőrt gy utas figyelmeztette a balesetre, azonban a nő csak nehezen tudott visszafordulni, így amikor a busszal a helyszínre értek már csak az asszony halálát konstatálhatták.

A baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte a KRESZ azon szabályait, hogy a közhasználatú autóbusz vezetője indulási jelet csak akkor adhat, amikor az utasok fel- és leszállása befejeződött, elindulási szándékát pedig irányjelzővel csak akkor jelezheti, ha a jármű összes ajtaja becsukódott.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a buszsofőrre azzal, hogy határozott időre tiltsák el a járművek vezetésétől, és kötelezzék őt a több, mint hatszázezres bűnügyi költség megfizetésére is.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik