Belföld

Sodrófával esett mozgássérült utastársának egy nő a váci buszon

Egy menetrend szerinti helyi járatra szállt fel egy csörögi nő vasárnap délelőtt Vácon. Útközben összeszólalkozott egyik utastársával, aki inkább leszállt, hogy elérje a közeli vasútállomásról induló vonatát.

A nő sérelmezte vitapartnere beszólását, ezért lepattant a buszról,  majd előkapott egy sodrófát a kézitáskájából és többször is fejen ütötte a férfit. A férfi próbált karjával védekezni, de érdemi segítséget buszsofőr nyújtott a számára.

Fékezett, leugrott a járműről, majd a kabátjánál fogva elrángatta a nőt az általa látásból ismert, rendszeresen a járattal közlekedő, mozgássérült férfitől. Ezt követően rendőrt és mentőt hívott, közben pedig vigyázott az 51 éves fejsérültre. Az egyenruhások a helyszínen elfogták a támadót, az elkövetés gazdátlanná vált eszközét pedig egy közeli bokorban megtalálták.

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint a férfi mocskolódását torolta meg a sodrófa többszöri meglendítésével. A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a 44 éves csörögi nővel szemben.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik