Belföld

Ötezer nyúl szabadult el az M1-esen

Az M1-es autópálya Budapestről kivezető oldalán hétfő reggel összeütközött két gépjármű, s a baleset következtében egy felborult teherautóról szétszaladt ötezer nyúl. Eddig 4400 nyulat sikerült befogniuk a tűzoltóknak. A baleset helyszínén több kilométeres dugó alakult ki. Az útzárat nem sokkal 12 óra után feloldották.

A kamion és a teherautó karambolja, illetve a kisállatok kiszabadulása után lezárták az autópályát, és a forgalmat a 39-es kilométernél az 1-es főútra terelték le – közölte Gálik Viktória, a rendészeti biztonsági szolgálat szóvivője.

A mentés, az állatok összeszedése több órán át tarthat. A nyulakat a helyszín biztosításában résztvevő rendőrök, a baleset miatt kivezényelt tűzoltók és a jármű sofőrje próbálja befogni. A helyszínre a szállító cég egy másik teherautót küldött, a befogott 4400 nyulat ebbe rakjták át – mondta szóvivő. Mintegy 500 kisállat pusztult el a balesetben, körülbelül száz nyulat nem sikerült befogni. A szakemberek ideiglenesen megnyitották a vadvédő rácsot, hogy a be nem fogott állatok szabadon elfuthassanak az autópálya közeléből.



Ötezer nyúl szabadult el az M1-esen 1

A befogott 4400 nyúl egyik (fotó: MTI)


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elmondta: négy járművel 16 tűzoltó vonult a helyszínre. Hangsúlyozta: a sztráda Budapest felé tartó szakasza járható, de a sofőröket óvatosságra intik, mert az úttestre bármikor kiugrálhatnak az elszabadult nyulak.


A szóvivő szólt arról is, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt. A karambol úgynevezett utoléréses ütközés volt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik