Kultúra

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek egy bollywoodi sztárt

Drogkereskedelem vádjával letartóztatták és őrizetbe vették Rhea Chakraborty bollywoodi színésznőt, írja a Guardian. A sztár állítólag kábítószert szállított barátjának, a szintén színész Sushant Singh Rajputnak, aki júniusban öngyilkos lett. A 34 éves Rajputot, aki több bollywoodi kasszasikerben is játszott, júniusban holtan találták mumbaii lakásában.

Az ügy nagy médiabotrányba kavart, miután Rajput családja rendőrségi panaszt tett Chakraborty ellen. A színésznőt  pénzlopással és Rajpiut öngyilkosságában való bűnrészességgel vádolták zaklatás miatt. Chakraborty a vádakat határozottan cáfolta. Rajput családja vitatta azokat a jelentéseket is, melyek szerint a férfi depresszióban szenvedett.

Az indiai Központi Nyomozó Iroda augusztusban kezdte el kivizsgálni Rajput halálát, és a Kábítószer-ellenőrzési Iroda vizsgálatot indított a színész állítólagos kannabiszhasználata miatt. Chakrabortyt vasárnap, majd hétfőn is kihallgatták, majd kedden letartóztatták. A színésznő szerda reggel vonult be börtönbe Mumbaiban. A bíróságok csütörtökön tárgyalják az óvadék iránti kérelmét.

A színésznő bátyját, Showikot és Rajput volt házvezetőjét, Samuel Mirandát szintén leartóztatták ugyanazon vizsgálat keretében. Bár nem hozták nyilvánosságra, a jelentések szerint mindnyájukat azzal vádolják, hogy kábítószert szállítottak Rajput számára, valamint egy „kábítószer-szindikátusba” tartoztak.

Kiemelt kép: BHUSHAN KOYANDE / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik