Sport

“Magyar” nap az NHL-ben

Bo Horvat (bo horvat, vancouver canucks, )
Bo Horvat (bo horvat, vancouver canucks, )

A Vancouver Canucks a mindössze 19 éves, magyar származású Bo Horvat találatával győzött a Florida Panthers vendégeként az NHL hétfői játéknapján. 

Teljes nevén Bowie William Horvat 2013-ban még az Ontario Hockey Leagueben (OHL) és rájátszás MVP-jévé választották és egész éves teljesítményének köszönhetően kiérdemelte a Wayne Gretzky 99 díjat is, eztán draftolta a Vancouver. Minden bizonnyal szép jövő áll előtte. A kanadai együttes kapusa, Ryan Miller amúgy 200 perc 45 másodperc után kapott gólt. A hazaiak sorozatban negyedszer szenvedtek vereséget.

 

A keleti első New York Islanders 7-4-re győzte le a vendég Philadelphia Flyers csapatát. A hazaiak orosz világbajnoka, Nyikolaj Kuljomin két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. A New York Islanders az utolsó hat összecsapásából ötöt megnyert.

Fontos mérkőzést veszített el hosszabbításban a Los Angeles Kings a sorozatban negyedszer diadalmaskodó Calgary Flamesszel szemben. A sikerrel a kanadai gárda áll jelenleg rájátszást érő helyen, tőle egy pont hátrányban a címvédő. A Kings megszakítás nélkül hétszer játszott hazai pályán, de csak egyszer nyert.

Ezzel szemben a St. Louis Bluesnak jól megy: az utóbbi nyolc fellépéséből 15 pontot gyűjtött, és a Colorado Avalanche elleni utóbbi kilenc otthoni meccséből nyolcadik alkalommal diadalmaskodott.

A Columbus Blue Jackets úgy nyert 3-1-re a Minnesota Wild ellen, hogy James Wisniewski mindegyik gólban benne volt: egyet maga szerzett, kettőt előkészített.

A Toronto Maple Leafs megszakítás nélkül ötödször kapott ki, de legalább megszakadt a 162 perc 14 másodperce tartó gólszünete. Az együttes hiába váltott edzőt, azóta egy győzelem és hat vereség a mutatója.

A San Jose Sharks is gödörben van, az utolsó hat hazai fellépéséből csak egyet tudott megnyerni.

NHL, alapszakasz, eredmények:

New York Islanders-Philadelphia Flyers 7-4
Toronto Maple Leafs-Carolina Hurricanes 1-4
Florida Panthers-Vancouver Canucks 1-2
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-1
Minnesota Wild-Columbus Blue Jackets 1-3
Los Angeles Kings-Calgary Flames 1-2, hosszabbítás után
San Jose Sharks-New Jersey Devils 2-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik