Belföld

Ismét beolvadt a T-Online a Deutsche Telekomba

A kisbefektetők elkeseredett küzdelme ellenére a nagyrészvényes Deutsche Telekom keresztülvitte a T-Online internetszolgáltató ismételt beolvasztását az anyacégbe. A döntéssel január 1-től visszamenőleges hatállyal új üzleti területbe egyesítik a T-Online-t.

A hannoveri közgyűlésen a kisrészvényesek “nem” szavazatának nem volt esélye a mintegy 90 százalékot birtokló Deutsche Telekomével szemben. A kisrészvényesek jogi úton még megpróbálkozhatnak a beolvasztás ellen fellépni, de ez szakértők szerint kevés eredménnyel kecsegtet.

A beolvasztás során a T-Online részvényesek 0,52 Telekom részvényt kapnak sajátjukért. Az átváltás szakértői becslésen alapul, amely tízéves távlatban a Deutsche Telekom-részvényt 28,31 míg a T-Online-ét 14,71 euróra értékelte. Öt évvel ezelőtt, a T-Online tőzsdei bevezetésekor egy részvény 27 eurót ért, a kisrészvényesek ezért “tőzsdei botrányról” beszélnek.

A Deutsche Telekom adózott eredménye tavaly 4,634 milliárd euró volt a 2003-as 1,253 milliárd után. Forgalma és pénzforgalmi többlete némileg emelkedett a tavalyi évben. A T-Online fennállása óta első ízben könyvelt el profitot. Az adózott eredménye tavaly 317 millió euró volt, forgalma 2 milliárd euró, pénzforgalmi többlete pedig 472,3 millió euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik