Élet-Stílus

Gyerekek buzdítanak leszokásra

cigi (cigaretta, )
cigi (cigaretta, )

Az internetezők szerint egy thai alapítvány kisfilmje lett a valaha készült legmegkapóbb dohányzásellenes videó.

A Youtube-ra június 21-én felkerült Thai Health videót azóta már közel 1 millióan látták. A kisfilmet, amiben gyerekek hívják fel dohányzó fiatalok és felnőttek figyelmét a dohányzás veszélyeire, az internetező közönség nagy része az eddig látott legmeghatóbb videók közé sorolja.

A kisfilmben egy kisfiú és egy kislány megy oda cigarettázó felnőttekhez az utcán, hogy öngyújtót kérjenek tőlük, ahhoz hogy rágyújthassanak. A felnőttek közül senki nem ad nekik tüzet, sőt kivétel nélkül mindannyian megpróbálják lebeszélni a gyerekeket olyan indokokkal, mint például: „A cigaretta rovarirtószert tartalmaz”, „Ha dohányzol, tüdőrákos leszel, tüdőtágulást, vagy stroke-ot kapsz.”

„De akkor Te miért dohányzol?” – kérdezik a gyerekek a segíteni próbáló felnőttektől. Ezután átnyújtanak egy cetlit, amin az áll: „Értem aggódsz. De mi a helyzet veled?”A videó szerint az eset után 40 százalékkal több telefonos segítségkérés érkezett olyanoktól, akik le akarták tenni a cigarettát.

Nézze meg Ön is:

Nem ez az első olyan eset, amikor látványos, megható vagy épp sokkoló videóval, reklámmal próbálják meg lebeszélni a dohányosokat káros szenvedélyükről.

Ebben a videóban a kísérletezők azt mutatják be, hogy milyen mennyiségű kátrány halmozódik fel a tüdőben, ha valaki elszív 400, egyenként 18 mg kátrányt tartalmazó cigarettát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik