Belföld

Állandó hajójárat indul a Dunakanyarban, 500 forint a napijegy

A nagymarosi önkormányzat bejelentette, hogy a MAHART július 3-tól hajójáratot indít, ami Nagymarost és Zebegényt köti össze a turizmus kiszolgálása és beindítása érdekében – szúrta ki a 444.

Közzétette: Nagymaros Város Önkormányzata – 2020. július 1., szerda

A szakaszon most is közlekednek hajók, mert a júniusi nagy esőzések miatt  járhatatlan lett a 12-es főút Nagymaros és Zebegény közötti szakasza, ahol egy ideig emiatt szünetelt a vonatközlekedés. A MAHART a MÁV-val együttműködve ingyenes vonatpótló hajókat indított. A július 3-tól induló rendszeres hajójárat már nemcsak vonatpótlóként működik majd, hanem menetrendszerű járattá alakul a nyárra.

A járattal a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád szakaszon lehet hajózni, a hajókon biciklit is lehet szállítani. A hajó keddtől csütörtökig délután 2 órakor indul Visegrádról, péntektől vasárnapig pedig 10, 12, 14, illetve 16 órakor, és másfél óra múlva érkezik vissza Visegrádra.

A járatra 500 forintos napijegyet kell váltani, amivel az adott napon bármikor ki- és be is tudnak szállni az utasok. A kerékpárszállítás díja bicikliként 200 forint lesz.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik