Közélet

A rendőrök átadták a nőt annak a nigériai popsztárnak, akiről azt állította, hogy megerőszakolta

Egyre nagyobb botrány van kialakulóban Nigériában egy állítólagos nemi erőszak, és annak utóélete miatt. A Guardian részletes cikke szerint Seyitan Babatayo azzal vádolta meg az országban népszerű afropop zenészt, D’banj-ot, hogy az valahogy bejutott a hotelszobájába, és ott megerőszakolta.

A zenész tagadta a vádat, ami utána  rendőrség nem is nagyon nyomozott, hanem a nő ellen fordult. Mindenféle gyanúsítás nélkül bevitték Babatayót egy kapitányságra, és ott tartották egy éjszakán át.

Majd másnap átadta a rendőrség a nőt a zenész menedzsmentjének, akik elvitték őt az állítólagos erőszaktevőhöz. 

A nő szerint ezután túszul ejtették, és egy napon át nem hagyták elmenni. Ez alatt az idő alatt a nő Twitterjéről eltűntek a nemi erőszakról szóló posztok, és helyett a zenész videóklipjeit népszerűsítő tartalmak jelentek meg. Babatayo azt mondta, hogy egy napon át arra akarták rábírni, hogy vonja vissza a vádat, és mondja azt, hogy hazudott.

Az eset miatt már el kezdtek szervezkedni a különböző nőjogi szervezetek, és a rendőrség speciális, nemi erőszakokkal foglalkozó osztályát is bevonták végül a nyomozásba.

Kiemelt kép: Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik