Élet-Stílus

Százötször bukott KRESZ-ből

vezetés (vezetés, )
vezetés (vezetés, )

A brit nő "eredménye" országos rekord, bár a világbajnoktól messze elmarad.

A szigetországban az elméleti vizsga díja 31 font, átszámolva kicsit több mint 10 ezer forint, így a nőnek eddig már több mint 1 millió forintnyi pénzébe került a bukássorozat. A The Daily Telegraph című brit lap megjegyezte, hogy ennyi pénzért már egy egész jó állapotú használt kocsit is vehetett volna.

A brit statisztikák szerint a nő fölényesen vezet a brit kudarclistán, az utána következő még csak 84-szer próbálkozott sikertelenül. Ám még ezzel az eredménnyel se tudta még csak megközelíteni sem a dél-koreai világbajnokot, aki csak 960-ikra ment át az elméleti teszten. Ez egyébként azt jelenti, hogy a kitartó sofőrjelölt fél évtizeden át szinte mindennapját a KRESZ-vizsgázás töltötte ki.

Egy ilyen eset mindazonáltal nem csak a próbálkozások nagy száma miatt érdekes: szakemberek szerint érdemes lenne elgondolkozni azon, vajon vannak-e olyan emberek, akik egész egyszerűen alkalmatlanok sofőrnek. A nőt mégse próbálják lebeszélni, sőt, az autósiskola képviselő arra buzdítják, hogy forgassa többet a könyvet, vagy töltsön le egy KRESZ-alkalmazást telefonjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik