Foci

A Chelsea nem tudta legyűrni a Fulhamet

Nagy esélyt szalasztott el a Chelsea, miután a karácsonyi forduló nyitómeccsén pontot vesztett a Fulham ellen.

A Chelsea és a Fulham drukkerei nem szeretik egymást. A két szomszédos londoni kerület labdarúgócsapata éppen a karácsonyi fordulóban találkozott egymással a bajnokság idei szezonjában, így a szurkolók kettőzött erővel várták az ünnep második napját.

Ehhez képest elég gyenge játékot hozott az első félidő. Eleninte Orlando Sa próbálkozgatott, de Cech mindig a helyén volt, majd az ezúttla jól játszó Fernando Torresnek akadtak helyzetei. A félidő közepére fölénybe került Villas-Boas csapata, de Dembele majdnem gólt fejelt a túloldalon a 42. percben.

A két csapat legutóbbi 11 mérkőzésének mérlege: 7 hazai győzelem, 4 döntetlen. A második félidőből két perc telt el, amikor azt hihettük, hogy a 7-es szám változik majd a meccset követően, hiszen Mata megszerezte a vezetést a Chelsea-nek Torres átadásából. Csakhogy a Fulham nem sokkal később egyenlíteni tudott: Gonzalez passza után Dempsey lőtt gólt.

A 41 548 néző a 70. percben azt láthatta, hogy Sturridge helyére Didier Drogba lép a pályára, hat perc múlva már lövéssel is jelentkezett az elefántcsontparti.

Többet támadott a hazai együttes, de a próbálkozások nem vezettek eredményre, így a Stamford Bridge közönsége csalódottan térhetett haza, karácsonyi pudingot fogyasztani.

A meccs összefoglalója:

A Chelsea a Tottenham elleni idegenbeli 1-1 után hazai pályán is ikszre végzett, Villas-Boas továbbra is nyeretlen a londoni csapatok ellen.

Eredmény – Premier League
Chelsea – Fulham 1-1 (0-0)
gólszerzők: Mata (47.), illetve Dempsey (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik