Élet-Stílus

Allergiát okoz az iPhone?

Egy brit nőnek 13 különféle bőrallergiája lett, miután új tokot vett az okostelefonjára.

A liverpooli Jenny Tyler soha életében nem volt allergiás, egészen most januárig, amikor egyszerre 13-féle bőrallergiát diagnosztizáltak nála az orvosok. A 30 éves nő kálváriája akkor kezdődött, amikor egy hivatalos webshopból új tokot vásárolt az Apple okostelefonjára.

A sárga, ragadós tok meg is érkezett és már az első használat után galibát okozott: Jenny arcán ugyanis még aznap különös, viszkető kiütések jelentek meg, az egész arca feldagadt. A fiatal nő bízott benne, hogy a tünetek egy rövid idő után elmúlnak majd, ám a helyzet egy nappal később csak rosszabb volt, az allergiás tünetek átterjedtek a szeme környékére is.

Miután az édesanyja nem ismerte fel, azonnal kórházba siettek, ahol gyógyszerekkel enyhítették a tüneteit. Néhány nappal később azonban újra kórházba került, ezúttal azért, mert a torka úgy bedagadt, hogy nem bírt nyelni. Elvégezték rajta az allergiateszteket és kiderült: összesen 13-féle bőrallergia támadta meg.

Ennél is súlyosabb, hogy – mint kiderült – olyan egyszerű dolgokra is allergiás lett, mint a fémpénz, a farmer és a kilincs. Miután hazaengedték, Jenny nem ezektől a dolgoktól, hanem a telefontoktól szabadult meg azonnal: az arcán lévő kiütésekből ugyanis pontosan kivehető volt a telefon alakja. Mivel hivatalos márkakereskedésben vásárolta, e-mailben értesítette a forgalmazókat, hogy mással ne történhessen meg mindez, ám – mint mondta – a figyelmeztetésre senki sem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik