Élet-Stílus

Szinte vér nélkül született a „szellembaba”

A kicsi az anyaméhben szenvedett súlyos belső vérzést. Még az orvosok sem tudják miért.

Három héttel a szülés várható időpontja előtt, Jennifer Juarez egyszer csak arra lett figyelmes, hogy már nem érzi kislánya rúgásait. „Szörnyű érzés kerített hatalmába, ezért egy percig sem gondolkodtam, hanem azonnal bementem a szülésznőmhöz” – nyilatkozta később az ABC7 híradójának.

Később kiderült, ennél jobbat nem is tehetett volna. Kislánya ugyanis a méhben belső vérzést szenvedett, és ha még pár órát vár, valószínűleg elvérzik. Így viszont, az orvosok a vizsgálatok során észrevették a bajt, és azonnal császármetszésre küldték az édesanyát. Csakhogy, sokáig még a gyors közbeavatkozás se jelentett garanciát arra, hogy a kis Hope életben marad.

A súlyos vérzés miatt Hope az összes vérmennyiségének mindössze 20%-ával jött a világra. Halálosan sápadt volt, már-már átlátszó, ami miatt az orvosok „szellembabaként” kezdték emlegetni. Emellett olyan kevés vére volt, hogy sokáig még vérmintát se tudtak tőle venni. Az állapota azután stabilizálódott valamelyest, hogy vérátömlesztést kapott.

Azt egyébként, hogy mi okozta a váratlan, súlyos vérzést az anyaméhben, az orvosoknak a mai napig sem sikerült kideríteniük. Dr. Marielle Nguyen, a kaliforniai Kaiser Permamente kórház orvosa elmondta, „még számunkra is rejtély, mi okozhatja ezt a súlyos állapotot. Az esetek egy részében külső trauma, autóbaleset vagy ütés hatására kezdődik, ha megsérül a méhlepény, a többi esetben teljes rejtély az oka.”

Egy biztos: a vérzés a kisbabák számára a legtöbbször halálos. Hope mindössze a második „szellembaba”, aki túlélte a súlyos állapotot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik