Belföld

Három és fél évet kértek a sólyi gyerekgyilkos apjára

Emberölés előkészülete és rágalmazás miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 49 éves apával szemben, aki megöléssel fenyegette a fia által megölt nyolcéves sólyi kislány testvérét, s erőszakos cselekménnyel fenyegette annak a rokonait.

A 15 év börtönre ítélt F. Ferenc édesapja az interneten fenyegette álnéven azzal az áldozata testvérét, hogy megöli. A konkrét elkövetési módokat is tartalmazó hozzászólásában azt írta, hogy bosszúból fogja kioltani az életét. Ez a megölt kislány családjában komoly félelmet keltett, ezért a fiú apja másnap feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi amiatt is kérte a fenyegetőző férfi megbüntetését, mert az nagy nyilvánosság előtt becsületsértő kijelentéseket tett rá. Tekintettel arra, hogy rágalmazás esetén a vádat, mint magánvádló a sértett képviseli a bíróság előtt, az ügyészség a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel élve, átvette a vád képviseletét.

Az ügyészség 3 év 6 hónap börtönt kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik