Belföld

Vádat emeltek a diáktársát hátba szúró 13 éves esztergomi lány ellen – ez dühítette fel

Megtagadta a vallomást az a 13 éves lány, aki december 29-én hátba szúrta tizenöt éves társát az egyik esztergomi gyermekothonban. Borbély Veronika, a Komárom –Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt lány a bűncselekménnyel kapcsolatban nem nyilatkozott.

A lány az ominózus napon minden előzmény nélkül, egy 11,3 cm pengéjű késsel, a jobb lapocka alatti részen, hátba szúrta iskolatársát a gyermekotthon konyhájában a társai és a nevelője előtt.

A támadás olyan hirtelen történt, hogy a nevelőnek esélye sem volt azt megfékezni, de az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt, és miután kihúzta a kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is. A támadó kiszaladt a konyhából, ám a nevelők elfogták, és a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak.

A lány nem kóros elmeállapotú és a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így életveszélyt okozó testi sértés miatt büntethető. Úgy tudjuk, hogy az dühítette fel a lányt, hogy nem tudott együtt lenni a szintén gyermekotthonban elhelyezett testvérével.

A tini felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el a decemberi bűncselekményt. Az ügyészség két év javítóintézeti nevelést kért a lányra arra az estre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét. De indítványt tettek arra is, hogy a bíróság tartsa fenn lány letartóztatását bűnismétlés veszélye miatt.

Kiemelt kép: Ivándi- Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik