Foci

Bogdánék a kiesés küszöbén, a Tottenham elbénázta

A Premier League 37. fordulójában Bogdán Ádámék ikszeltek, és a Tottenhamnek sem sikerült kihasználni az Arsenal szombati botlását.

Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti köre is izgalmakat tartogatott a rajongók számára, és nem pusztán a Manchester City Newcastle otthonában aratott győzelme miatt.

Bogdán Ádám védte a Bolton kapuját a West Bromwich ellen 2-2-vel záródó találkozón. A magyar hálóőr jól teljesített a mérkőzés során, ám mutatott játéka a három pont megszerzéséhez nem volt elég. Ha a Boltonnak nem sikerül nyernie az utolsó körben a Stoke City otthonában, akkor biztos, hogy jövőre a másodosztályban szerepel majd.

Az Aston Villa – Tottenham összecsapáson a szünetre 1-0-s hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, a második játékrészben pedig Denny Rose kiállítását követően tíz emberre fogyatkozott a Spurs. Ennek ellenére a 62. percben Adebayor tizenegyes góljával egyenlítettek a londoniak, de a győzelmet nem sikerült kiharcolniuk. A birminghamiek az egy megszerzett ponttal szinte biztos, hogy az élvonalban folytathatják, a Tottenham pedig az Arsenal blamáját nem kihasználva marad a negyedik pozícióban. A harmadik hely sorsa az utolsó fordulóban dől majd el.

A QPR 1-0-ra verte a Stoke gárdáját, s az utolsó játéknap előtt – amikor is a Manchester Cityhez látogatnak – két ponttal eltávolodtak a kiesőzónától. Buzsáky Ákos kezdőként lépett pályára, az 50. percben Cissé állt be a helyére, ő lőtte a győztes gólt a 89. percben.

A középházi rangadón a Fulham 2-1 arányban kerekedett hazai pályán a Sunderland fölé, míg az Everton 0-0-s döntetlennel zárta találkozóját a már biztos kieső Wolverhampton stadionjában.

Eredmény – angol bajnokság

Aston Villa – Tottenham 1-1
gólszerzők: Clark (35.), illetve Adebayor (61., 11-esből)
piros lap: Rose (49., Tottenham)

Bolton Wanderers – WBA 2-2
gólszerzők: Petrov (24., 11-esből), Jones (72., öngól), illetve Brunt (75.), Morrison (91.)

Queens Park Rangers – Stoke 1-0
gólszerző: Cissé (89.)

Fulham – Sunderland 2-1
gólszerzők: Dempsey (12.), Dembelé (35.), illetve Bardsley (34.)

Wolverhampton – Everton 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik