Belföld

Kijárási korlátozás? Tömeg a szombathelyi tűznél

Katasztrófaturisták lepték el a környéket, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe.

A katasztrófavédelem azt írta honlapján, hogy egy zöldhulladék-tároló gyulladt ki az este a szombathelyi Szent Gellért utcában, a lángok átterjedtek egy másik tárolóra is. A tűz lakóházakat nem veszélyeztetett, a lángokat a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk. Több városból, településről érkeztek hivatásos és önkéntes tűzoltók este, az oltás hajnalban is tartott.

A tűzoltók a legmagasabb, ötös kiemelt fokozatban oltják a szombathelyi szeméttelepen égő tüzet, írta hajnalban a vaol.hu.  A portál alapján az állami hírügynökség korábban arról számolt be, hogy este tömegesen megszegték a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást az oltást néző emberek.

A rendőrség az oltás idejére a Körmendi út egy szakaszát lezárta, miután ellepték a környéket a katasztrófaturisták, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe. A közeli bevásárlóközpontok parkolóiból mintegy 300 autót és több száz gyalogost terelt ki a rendőrség. A Jáki úton is hatalmas torlódás alakult ki, több száz autós és gyalogos verődött össze a kijárási korlátozás ellenére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik