Sport lineup

Trump már nagyon unja, hogy 14 évvel ezelőtti baseballmeccsek mennek a tévében

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump nem épp a türelméről híres, most is ő maga mondta el, hogy megunta, hogy a sportcsatornákon csak ismétlések mennek. Ahogy a világ legtöbb helyén, úgy Amerikában is leállt a sportélet a koronavírus-járvány terjedése miatt, a sportadókon pedig jobb híján archív felvételeket adnak.

Vissza kell hozni a sportot. Belefáradtam már, hogy olyan baseballmeccseket nézzek, amelyek 14 évesek

– mondta Trump, majd gyorsan leszögezte, hogy amúgy nincs sok ideje tévézni, egy-egy ütőt néz meg és aztán megy is dolgozni.

Dr. Anthony Fauci, az amerikai kormány első számú egészségügyi tanácsadója szerint nem kivitelezhetetlen, hogy ismét legyenek sportesemények az USA-ban. A sportolókat el kellene különíteni ehhez hotelekben és hetente tesztelni őket, majd onnan szállítani a zárt kapus helyszínekre.

New York polgármestere, Bill de Blasio már jóval megfontoltabban nyilatkozott, szerinte a sportélet jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy egyik napról a másikra ismét be lehessen indítani a nagyüzemet. Szerinte csakis megfontolt lépésekkel lehet majd ezt megtenni, de annk még nincs itt az ideje.

Az Egyesült Államokban közelít a 600 ezerhez a megbetegedések száma és eddig több mint 23 ezren haltak bele az országban a világjárványba.

Kiemelt kép: MANDEL NGAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik