Élet-Stílus

Lehet orgazmusa a vécén ülve is

Egy nagyobb székletdarab kibocsátása valósággal "lángra lobbantja" a bolygóideget, ami egyeseknél orgazmushoz hasonló élményt okoz.

A tudósok rájöttek, hogy a mosdótúra miért jelenthet sokaknak olyan horderejű élményt, mint egy vallásos megélés vagy egy orgazmus. Dr. Anish Sheth, a Princetoni Egyetem szakértője azt állítja, hogy a székletürítés azokat az idegeket stimulálja, melyek a szexuális csúcsponttal állnak összefüggésben.

“Az ürítési eufória viszonylag ártalmatlan, de akár függőséghez is vezethet” – magyarázta a “Mit mond rólad a székleted?” című könyv szerzőjeként is ismert gasztroenterológus.


Kép forrása: Thinkstock

Dr. Sheth úgy nyilatkozott, hogy a jelenség kulcsa a széklet mérete, hiszen amennyiben az elég nagy, akkorára tágítja a végbelet, amivel konkrétan megérint egy ideget. “A végbél ürítkezés során történő kitágulása működésbe hozza a bolygóideget” – fejtette ki.

Korábbi kutatásból már kiderült, hogy a gerincvelő-sérülést szenvedett nők is képesek az orgazmus megtapasztalására a bolygóideg ingerlésén keresztül, amely a méhből, a méhnyakból és a feltételezések szerint a hüvelyből egyenesen az agy felé tart.

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik