Élet-Stílus

Egymás kezét fogva halt meg az idős szerelmespár

Hatvan éven keresztül soha senki és semmi nem tudta őket szétválasztani. Még a halál sem.

„Látnom kell Floreent!” Ezek voltak a 83 éves Ed Hale első szavai, miután több napos eszméletlenség után végül magához tért a New York-i Batavia kórházban. Ed súlyos vesebeteg volt, haldoklott, és lánya szerint megérezte, hogy közeleg a vég, ezért hívatta magához imádott feleségét, Floreent, akit soha, egyetlen percre sem hagyott magára.

Pedig kapcsolatuk nem indult zökkenőmentesen. Floreen és Ed közvetlenül azután találkoztak, hogy az asszony egy súlyos autóbalesetben elvesztette első férjét. Ennek ellenére azonnal beleszeretett a jóképű, fiatal mérnökbe. Csakhogy, amikor Ed megkérte a kezét Floreen szüleitől, a szülők nemet mondtak arra hivatkozva, hogy lányuk még mindig csak lábadozik az őt ért tragédiából. Edet azonban kemény fából faragták, és közölte a szülőkkel, hogy ő márpedig mindenképpen feleségül veszi a lányukat, és ha kell egész nap a karjában cipeli szerelmét.


Ed és Floreen a házasságuk napján
Kép forrása: Orleans Hub

A pár végül 1953. májusában összeházasodott és onnantól kezdve gyakorlatilag az utolsó pillanatig elválaszthatatlan volt. Ed élete legnagyobb öröme az volt, ha kényeztethette kedvesét, ezért minden áldott nap meglepte őt valamilyen aprósággal. Még azután is eljárt neki vásárolni, hogy közölték vele, beteg.

Amikor a kórházban magához térve feleségét kereste, még nem tudta, hogy míg ő eszméletlen volt, 82 éves feleségét is kórházba szállították. Floreent néhány nappal korábban, súlyos szívelégtelenség miatt vitték be az United Methodist orvosi központba, 50 kilométerre attól a kórháztól, ahol Ed feküdt. A távolság ellenére a kórházak vezetése úgy döntött, teljesíti az idős pár utolsó kívánságát, és minden követ megmozgattak, hogy a szerelmesek együtt tölthessék utolsó óráikat.


Az utolsó pillanatig együtt voltak

Edet végül átszállították a United Methodistba, ahol Floreennal közös szobát kaptak, az ágyukat pedig szorosan egymás mellé tolták, hogy foghassák egymás kezét. Floreen Ed megérkezésének másnapján halt meg úgy, hogy szeretett férje az utolsó pillanatig fogta a kezét. „Apa világ életében igazi úriember volt, és az is maradt: előreengedte anyát” – írta a házaspár lánya, Renee Hirsch blogjában, majd hozzátette, édesapja 36 órával később ment el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik